Sunday, May 26, 2013

7 Month

Assalamualaikum w.b.t
Haiiii3x semua....selamat bertemu kembali...hehe...agak lama tidak mengupdate blog...maklum la sibuk berniaga sekarang nie..hehehe....ok..hari nie ada apa ye??...haaa...hari 26 May 2013, dan hari dah masuk 7 bulan tyn dgn dia...huhu..alhamdulillah masih kekal...walaupun hari nie agak berasa hati dgn dia...:( tapi tetap nak update..:)

Sepanjang 7bulan kami ketawa bersama, senyum bersama, menangis pun bersama...hihihi...
Jumaat yg lepas kteorg pergi mandi-manda kat Air Terjun Sekayu dgn Shira dan Shahrul...best juga dapat luang2x kan masa bersama...yela..jumpa pun seminggu sekali...dia kat tati dan tyn pula kat rumah...seminggu sekali je boleh bersua muka...hehe

abaikan plastic biru tu..hihihi

dia tinggi ke tyn yg pendek??

memang aku pendek kot..hihi
\
haa...kali nie kami sama tinggi...haha


gambar agak gelap sbb hari dah lewat petang.

kteorg sebenarnya tak gelap pun...hehe



Dan hari nie juga tyn kuar dgn mama pergi bandar,..waa..panas giler hari nie dan jalan jem teruk..huh!!..papepom, sabar je la kan...:)

snap dulu sebelum kuar...haha

first time drive dgn berkacamata...hehe

kekoyaan..hihi


cukup sampai disini sahaja...thanks sbb sanggup cuci-cuci mata disini...bye3x...:)
~Cik Kembum~



Monday, May 20, 2013

Thursday, May 16, 2013

Maixara C-Sential

MAIXARA C-SENTIAL
(VITAMIN C + COLLAGEN + GLUTATHIONE + ESTRAK STRAWBERI 10,000MG)

HARGA
1 KOTAK RM99 (S/M)
1 KOTAK RM105(S/S)
PERCUMA shiseido black mask
PERCUMA POS LAJU

BERMINAT?? SMS <MAIXARA> KE 0145178210


KEISTIMEWAAN MAIXARA C-SENTIAL

- Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri

- Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.

- Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.

- Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.

- Anti penuaan dan antioksidan yang tinggi.

- Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan.

- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi.

- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Menariknya, ia boleh ditelan atau dikunyah dengan perasa strawberi..:)
Serlahkan keserian dan kecantikan anda dengan cara yang mudah dan menjimatkan..

PENGAMBILAN DISARANKAN:

-1 tablet selepas makan malam setiap hari (usah ambil terlalu lewat atau selepas pukul 11 malam)
- bole diambil maksima 2 tablet (saranan yang sebaik2 nya terutama pada bulan ptama pengambilan)
- minum air bersih yang banyak sepanjang hari
*ELAK CAFFEIN, ALKOHOL DAN ROKOK UNTUK KESAN MAKSIMUM

Hanya sebiji sehari untuk kesan berganda, tapi harga mampu milik yang berbaloi2...

Produk keluaran 100% bumiputera..

Menariknya, ia boleh ditelan atau dikunyah dengan perasa strawberi.. Serlahkan keserian dan kecantikan anda dengan cara yang mudah dan menjimatkan..

KENAPA MAIXARA C SENTIAL MENGGUNAKAN KOLAGEN DARIPADA IKAN ?
Kajian menunjukkan bahawa struktur kolagen ikan lebih mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya yang lebih kecil amat mudah diserap oleh tubuh, seterusnya membentuk semula kolagen yang kian susut pada bahagian kulit, tulang, sendi dan lain-lain bahagian badan.

Kajian klinikal awal juga menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari berturut-turut, mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%

Kalau ada yang kata RM125.00 untuk 60biji tahan selama 2bulan sangat MAHAL? Saya tak boleh nak kata apa. Saya jual Maixara C-Sential pada harga yg amat berpatutan dengan kandungan 10,000mg!!! Dan sekarang harga PROMOSI tak akan dapat dimana2 cuma RM99.90(wm) / RM104.90(em) serta PENGHANTARAN PERCUMA...!

Jika kita beli 1000mg vitamin C utk 60 tablet pun dah RM90. Maixara C Sential siap ada Kolagen & Gluta lagi. Kolagen pula bukan marine kolagen yang diimport tak tahu kesahihan halalnya, sebaliknya kami gunakan kolagen dari sisik ikan talapia yang UPM sendiri buat penyelidikan akan keberkesanannya. Tak percaya sila google. Kandungan 10,000 mg dalam 1 tablet dan ada 60 tablet dgn harga RM125.00. Bagi saya amat berbaloi.

BACA LAGI...!

KEISTIMEWAAN MAIXARA C-SENTIAL :-
Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.- Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.- Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.- Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.- Anti penuaan dan antioksidan yang tinggi.- Membantu mengurangkan masalah sinus / resdung dan alahan.- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi.- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

10 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MEMILIH MAIXARA C-SENTIAL :-
1---- 2x lebih kuantiti dari biasa iaitu 60 tablet
2---- 2x lebih kandungan mg dari biasa iaitu 10,000mg
3---- Boleh dimakan oleh lelaki mahupun perempuan
4---- Kesan seawal 2-5 hari sahaja
5---- Tablet boleh dikunyah seperti gula-gula
6---- Rasa tablet yang sangat sedap
7---- 1 kotak tahan untuk 2 bulan untuk jimat atau 1 bulan untuk kesan cepat
8---- Boleh dimakan sewaktu datang haid atau ibu sedang menyusu badan
9---- Tiada kesan sampingan kerana 100% adalah daripada ekstrak buah- buahan
10-- Buatan tempatan, Halal, Tiada kapsul gelatin dan dijamin selamat!

SETIAP TABLET MAIXARA C-SENTIAL 10,000MG MENGANDUNGI :
1) Vitamin C (1,000mg)
2) Collagen (4,000mg)
3) Glutathione (3,000mg)
4) Ekstrak Strawberry (2,000mg)

FAKTA PRODUK MAIXARA C-SENTIAL :
1) Produk keluaran Bumiputera Islam
2) Halal & Selamat
3) Tidak mengandungi Gelatin
4) Selamat untuk wanita mengandung dan menyusu badan
5) Pengilang berstatus GMP
6) Sesuai untuk lelaki dan wanita
7) Kolagen dari ikan tilapia - mereka yang alah kolagen marin / seafood boleh amalkan
8) Terbukti berkesan!

Pantang larang semasa ber MCS

Elak dari mengambil KAFEIN, ALKOHOL, ROKOK. InsyaAllah dalam masa 2 ke 5 hari pasti ada perubahan dalam diri anda.. Yakin dan bertawakal pada Allah SWT. InsyaAllah...Jom kita berMCS. Dijamin SELAMAT & HALAL..











Thursday, May 9, 2013

FIGURE UP

FIGURE UP
"KAPSUL DIET YANG MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN 10-15KG SEBULAN"

HARGA JUALAN 
RM70 (S/M)
RM75 (S/S)
PERCUMA POS LAJU

BERMINAT???
SMS <FU> KE 0145178210
ARAHAN SELANJUTNYA AKAN DIBERIKAN..:)

SANGAT SESUAI UNTUK
♥ org yg nak kurus tp kulit sensitif n x boleh pakai slimming product berbentuk lotion
♥ Nak turunkan berat badan dengan cepat & selamat
♥ selamat untuk ibu yg menyusu (pastikan bayi 7 bulan keatas)

YANG PALING BEST TENTANG FIGURE UP

♥ Figure up mempunyai komposisi bahan yang sangat sempurna.
♥ Tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya sehingga memberi kesan sampingan kepada pengguna.
♥ Figure up juga dapat membantu mengaktifkan sel-sel dalam tubuh dan membantu menghilangkan pengumpulan toksin yang ada didalam badan selama ini.
♥ Figure Up memiliki fungsi sebagai suplemen untuk menurunkan berat badan dengan bertindak membakar lemak-lemak yang berlebihan dan berkesan membentuk di bahagian tangan punggung dan peha di mana kedudukan lemak yang mudah berkumpul.
♥ Tiada kesan sampingan seperti cirit-birit dan alahan.
♥ 100% peratus bahan semulajadi..
♥ dah tentu halal
♥ Dengan hanya 1 kapsul / hari anda dapat rasakan kelainan dalam masa sebulan (30hari)
product terbaru yg hot selling! JOM DAPATKAN SEKARANG...

KURUS PANTAS DALAM MASA 7 HARI!!

“KAPSUL DIET MAMPU MENURUNKAN 10-15KG SEBULAN” Fenomena Figure -Up sedang mengegar pasaran sekarang ini...... Mudah dan berkesan..... Cuma ambil 1 biji dan telan sebelum sarapan dan minum segelas air putih.. Makan macam biasa, tak perlu berdiet2....hanya banyakkan minum air putih. Lepas 5 hari tgk hasilnya......menakjubkan!!!!!

* HALAL * 100% Herba Semulajadi * Blh amalkan ketika period * Ibu yg menyusu boleh amalkan (anak 7bln ke atas) * Mengandung tidak dibenarkan * Tiada pantang larang dlm pemakanan

HARGA: RM70(WM)RM75(SS) 30BIJI ~ FREE POSTAGE

Kenapa harus memilih Figure Up?

1. Berat badan naik bagai di pam-pam !!
* Masalah berat badan menjadi kian menular dalam masyarakat kini... Penyebab utama adalah faktor keturunan, kehamilan, pola makanan, ubat-ubatan & lelain...

2. Macam-macam dah cuba tapi Tak menampakkan hasil !!
* Pelbagai cara telah dilakukan cam diet, bersukan, sedut lemak, sapu losyen pelangsing & telan macam-macam pil kurus yg ada dlm pasaran... Namun, berat badan masih tidak berubah malah semakin gemuk !! Lebih parah apabila gagal berdiet kerana tak dapat mengawal selera makan....

Keterangan Product : 
Masalah berat badan menjadi masalah umum dalam masyarakat kini, penyebab utamanya ialah factor keturunan, kehamilan , pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain. Pelbagai cara telah dilakukan untuk menurunkan masalah berat badan seperti diet, bersukan, sedut lemak dan pengambilan bermacam-macam produk pelangsingan di pasaran. Namun berat badan masih tidak turun malahan semakin gemuk dan yang lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan. Bagi mengatasi masalah tersebut, kini muncul produk pelangsing terbaik dan cepat menurunkan berat badan iaitu FIGURE UP.
Semua Ingredient yg terdpt dlm Kapsul Figure-Up adalah 100% Bahan Semulajadi & ianya berfungsi unt melangsingkan badan serta membakar lemak dlm bdn....
Masalah berat badan menjadi masalah umum dalam masyarakat kini, penyebab utamanya ialah factor keturunan, kehamilan , pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain. Pelbagai cara telah dilakukan untuk menurunkan masalah berat badan seperti diet, bersukan, sedut lemak dan pengambilan bermacam-macam produk pelangsingan di pasaran. Namun berat badan masih tidak turun malahan semakin gemuk dan yang lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan. Bagi mengatasi masalah tersebut, kini muncul produk pelangsing terbaik dan cepat menurunkan berat badan iaitu FIGURE UP.
Kapsul “Figure-Up” mengandungi pelbagai jenis tumbuhan semulajadi seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera yang mempunyai fungsi pelangsing dan membakar lemak. “Dengan hanya 1 kapsul / hari anda dapat rasakan kelainan dalam masa sebulan (30hari).
Figure up mempunyai komposisi bahan yang sangat sempurna. Tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya sehingga memberi kesan sampingan kepada pengguna. Figure up juga dapat membantu mengaktifkan sel-sel dalam tubuh dan membantu menghilangkan pengumpulan toksin yang ada didalam badan selama ini.
Ini membuktikan bahawa Figure Up memiliki fungsi sebagai suplemen untuk menurunkan berat badan dengan bertindak membakar lemak-lemak yang berlebihan dan berkesan membentuk di bahagian tangan punggung dan peha di mana kedudukan lemak yang mudah berkumpul. Tiada kesan sampingan seperti cirit-birit dan alahan.

Kandungan & Bahan aktif Dalam Figure Up : 

1. Maltodextrin
Maltodextrin adalah dirantaikan pendek pati gula, agar-agar dasar hibrida, (dextrin), yang digunakan sebagai bahan tambahan makanan. Hal ini dihasilkan juga oleh hidrolisis enzimatik daripada gelatinated pati dan biasanya di jumpai sebagai krim-putih higroskopik spraydried bedak. Maltodextrin mudah dicerna, diserap secepat glukosa dan mungkin juga akan cukup manis atau mungkin hampir tidak mempunyai rasa sama sekali. Kebanyakkan maltodextrin di kelaskan dengan DE (dekstrosa ekuivalen) daripada 20 atau lebih tinggi

2. Garcinia Cambogia
Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat dari buah-buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukkan lemak disamping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukannya lemak. Ianya juga begitu berkesan untuk bertindak mengawal selera makan.

Kebaikan Garcinia Cambogia:
Berkesan menurunkan berat badan 
Mengawal selera makan
Menghalang pembentukan lemak
Mengurangkan kolestrol
Menambah tenaga
HCA dalam garcinia cambogia amat berkesan menahan kegemukkan selepas memiliki berat badan idaman
Merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis, darah tinggi

3. Green Tea
Teh hijau atau di kenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia menurunkan berat badan ekstark teh hijau boleh meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang di perlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah, mengatasi keracunan makanan teh hijau dapat membunuh bakteria. Pengambilan teh hijau yang pekat dapat merawat penyakit cirit birit dalam teh hijau mengandungi catechin yang berfungsi sebagai agen pembasmi kuman ketika berlakunya keracunan makanan dan mencegah penyakit kanser pengambilan teh hijau dipercayai dapat mengurangkan risiko perbagai penyakit termasuk esophagus, paru-paru, payudara dan penyakit jantung

4. Citrus Aurantium
Juga dinamakan bitter orange. Ia digunakan sebagai bahan mengawal berat badan

Kebaikan Citrus Aurantium:
Meningkatkan kadar metabolisma
Menurunkan berat badan
Bertindak mengawal selera makan
Membantu membakar lemak
Membantu sistem pencernaan berfungsi normal

5. Aloe Vera
Antara kegunaan adalah untuk pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan atasi masalah sembelit

CARA MAKAN FIGURE UP : 
Makan sebiji Figure Up selepas sarapan & xpelu tunggu stgah jam.
Boleh makan apa saja & xpelu kawal.
HARUS & PERLU minum banyak air masak unt mempercepatkan proses.
Jangan Skip makan wpun kenyang... Mesti makan wpun sedikit unt memastikan metabolisma kita stabil & tak down malah unt mengelakkan dari masuk angin.

Noted : Jika inginkan kesan seperti Testimoni / Kesan yg uolls inginkan, Pantang Sementara dari KOPI, SUSU, KAFIEN & SOYA

Tidak Sesuai Untuk : 
* Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular
* Ketagihan dadah, ubat atau alkohol
* Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati
* Wanita yang mengandung
* Berumur kurang dari 18 tahun dan melabihi 60 tahun
* Mengambil suplemen dan ubat-ubatan yang lain

Info Figure Up : 
* 1 kapsul untuk setiap hari dan jangan sekali-kali ambil 2 biji
* Jangan ambil ubat ini jika sedang mengambil ubat / suplemen yang lain
* Minum air secukupnya atau makan buah-buahan sekiranya terasa haus
* Makan mengikut waktu (terutama sarapan atau makan tengahari)
* Jangan minum minuman beralkohol ketika mengambil kapsul ini

Perkara yang lagi Penting tentang Product Figure Up Ini : 
* ADA LAB TEST
* BEBAS SIBUTRAMINE
* ND stand for NOT DETECTED (mean tak ada bacaan yang detect dalam produk figure up ini),
SO... jangan ragu-ragu untuk cuba FIGURE-UP














Monday, May 6, 2013

AuraWhite 900,000mg

Assalamualaikum w.b.t.
Haiii korang, malam nie tyn nak promote produk sikit...huhu...tyn jadi dealer untuk AURAWHITE dan produk2 lain lagi...Aurawhite sangat2x famous sekarang nie..jom tengok kelebihan-kelebihannya...^_^

AURA WHITE L-GLUTATHIONE COLLAGEN 900,000MG
AURA WHITE L-GLUTATHION + TILAPIA COLLAGEN+ VITAMIN C + HYALURONIC ACID +5 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS DAN RASPBERRY BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN

HARGA
RM150 (S/M) RM160(S/S)
1 BOTOL AURAWHITE
PERCUMA SHAKER
PERCUMA 3D DIAMOND SHEET MASK
PERCUMA SHEISEDO MASK
PERCUMA 10 BIJI VITAMIN RAMBUT
PERCUMA COLLAGEN CRYSTAL BIONIC EYE MASK
PERCUMA OBUSE LIP TINT
PERCUMA SABUN SUSU BERAS
PERCUMA POS LAJU(FREE GIFT BOLEH BERTUKAR BILA2 MASA MENGIKUT STOCK YANG ADA)


BERMINAT?? JOM2X CUBA
SMS AW KE 014-5178210


AURA WHITE L-GLUTATHIONE COLLAGEN 900,000MG
AURA WHITE L-GLUTATHION + TILAPIA COLLAGEN+ VITAMIN C + HYALURONIC ACID + TRIPLE STEMCELL PHYTOCELLTEC + SNOW LOTUS EXTRACT

- KULIT LEBIH CANTIK & ANJAL
- ATASI KEDUTAN & GARIS HALUS
- PENCERAHAN KULIT LEBIH CEPAT
- MENGETATKAN LIANG ROMA
- MENGUATKAN KUKU & RAMBUT
- MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN
- MEMBUANG TOKSIN DALAM BADAN
- ATASI MASALAH JERAWAT & JERAGAT
- AWET MUDA DALAMAN & LUARAN
- TIADA LAGI SAKIT SENDI
- MENGANDUNGI PREBIOTIK & 3 KALI STEM SEL
- SESUAI BAGI IBU MENGANDUNG
- TINGKATKAN PENGELUARAN SUSU IBU
- KECANTIKAN KUKU & RAMBUT
- MEMBERI TENAGA YANG OPTIMUM
- KURANGKAN KOLESTROL
- HILANGKAN PARUT & SELULIT
- ATASI REKAHAN TUMIT KAMI
- TIDUR YANG BERKUALITI
- MELAWAN RADIKAL BEBAS
- SESUAI UNTUK LELAKI & WANITA BERUMUR 12 TAHUN KE ATAS

Minuman Aura White inovasi kecantikan dari teknologi Jepun yang mempunyai campuran bahan sesuai untuk kulit asia

Minuman ini bukan sahaja memberi kulit kita putih dan gebu malah memberi kesihatan dalaman di dalam badan kita.

Kepada yang mempunyai masalah keguguran rambut atau kerosakkan rambut, di syorkan ambil minuman AURA WHITE L-GLUTATHION + TILAPIA COLLAGEN+VITAMIN C+HYALURONIC ACID +5 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE, ROSELLE, SNOW LOTUS DAN RASPBERRY BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN
. Ia bukan sahaja memberi rambut anda sihat malah kulit akan jadi putih dan gebu.

Sesetengah orang yang menggunakan produk kecantikan tidak nampak kesan atau bertambah teruk disebabkan masalah dalaman badan kita. Oleh itu saya syorkan anda pengambilan minuman AURA WHITE yang dapat selesaikan masalah anda Insyallah

CARA MAKAN:
1. CAMPURKAN 2 scoop AURAWHITE bersama 120ml air sejuk atau air masak juga boleh menggunakan jus buah-buahan kesukaaan.

2.kemudian goncangkan shaker tersebut dan sedia utk diminum

3. pengambilan adalah 2x sehari, pada waktu pagi sebelum brekfast, semasa perut kosong krn memudahkan nutrisi utk menyerap kedalam tubuh dan WAKTU MALAM SEBELUM TIDUR...

** ATAU BOLEH AMBIL 1 SCOOP, 2 KALI SEHARI SEMASA PERUT KOSONG, IKUT KEMAMPUAN MASING2...KEMAMPUAN DR SEGI KEWANGAN :-)
2 SCOOP 2 KALI SEHARI SURE LG CEPAT HASILNYA...

** Period stop minum..Hari ke 4 period blh mula minum..
Untuk preggy mum 4 bulan ke atas dh blh mula minum Aurawhite

** Selepas pengambilan Aurawhite elakkn minum minuman yang mengandungi Kafein dan Berkarbonat






Thursday, April 25, 2013

6 month

Assalamualaikum w.b.t.
Hello kekawan....tahu tak kenapa tajuk entry nie 6 month??...haha...nie nak bagi tahu la nie...ari nie 26 April 2013, dah 6 bulan kami bercinta...alhamdulilah...haha..walaupun pernah gaduh macam2x...tapi kami still kekal lagi...haha...tyn sayang dia sangat3x....hope kami kekal selamanya...dia pun dah banyak berubah...hopefully benda lama tak akan berulang kembali...Aminnn...kekal hepy macam nie selalu baru best kan...tapi nak buat macam mane kan, dalam hidup kita tak akan pernah lari dari masalah...umm...tapi kita kena bijak dalam menyelesaikan masalah itu...:)

to my love a.k.a. my japanese....sayang awak sangat3x...tak terkira tau...only u in my heart...hope cuma sy yg ade dalam hati awak sampai bile2x....jage hatimu untukku...ngeeee...love u so much..^_^


Tuesday, April 23, 2013

Jom Cerahkan Kulit

Assalamualaikum w.b.t.
Hello2x semua...lewatnya tyn update blog malam nie...haha...oleh sebab bosan malam nie, tu la yg merajinkan diri update entry jam2 begini nie...huhu...malam nie tyn nak bagi tips pasal nak cerahkan kulit...tyn rasa ramai yang dah tahu pasal tips nie, tapi tyn nak post jugak...huhuhu...jom tengok makanan yang boleh cerahkan kulit...^_^

1. Yogurt

✿ Yogurt mengandungi vitamin C dan vitamin B3 yang bermanfaat untuk mencerahkan kulit.
Untuk masker- campurkan 2 sudu besar yogurt dengan perahan limau nipis. Adun kedua-duanya hingga rata. Kemudian, sapu ke wajah dan leher korang. Biarkan selama 15 minit sebelum dibilas dengan air bersih. Untuk mencerahkan bahagian lain, tambahkan jumlah yogurt.

2. Betik



✿ Kulit yang kusam boleh menyebabkan warna kulit menjadi gelap dan tidak sekata. Cara terbaik untuk mengatasinya adalah dengan menggunakan buah betik. Ia mengandungi enzim yang bermanfaat membersihkan kekotoran dan menghilangkan sel-sel kulit mati dengan kadar segera. Betik juga mengandungi vitamin C yang bermanfaat sebagai antioksida.
Untuk masker- ambil betik yang masih muda, potong dan kisar. Kemudian, titiskan perahan limau nipis. Oleskan pada wajah dan leher. Lakukan seminggu sekali untuk hasil yang lebih berkesan.

3. Kopi

✿ Serbuk kopi berupaya menghasilkan minyak antioksida yang berfungsi mencerahkan dan menghaluskan kulit wajah.
Untuk masker- campurkan serbuk kopi dengan minyak zaitun dan tepung sengkuang. Kacau kesemua bahan dan lulurkan ke seluruh tubuh termasuk wajah. Gosok perlahan-lahan dan biarkan selama sejam sebelum dibilas dengan air campuran garam. Selepas itu, mandi seperti biasa. Untuk hasil yang sempurna, lakukannya sekerap yang mungkin.

4.Timun

✿ Sayur jenis ini memiliki kandungan air yang tinggi sekaligus bermanfaat melembapkan kulit wajah. Ia juga bertindak sebagai agen mencerahkan kulit yang terbaik.
Untuk masker- ambil separuh timun yang segar dan kisarkan ia. Titiskan air perahan lemon. Ratakan kesemuanya. Letak di seluruh wajah dan leher korang selama 15 minit. Selepas itu, bilas dengan air suam.

5. Strawberi

✿ Strawberi kaya dengan vitamin C serta memiliki bahan antioksida yang membantu menyihatkan kulit. Ditambah pula dengan susu yang kaya mineral, terbukti buah ini mampu menyempurnakan kulit korang. Nutrisi yang tinggi menjadi dambaan pengemar rawatan tradisional untuk mendapatkan kulit sihat berseri.
Untuk masker- ambil 5 biji strawberi, kisar dan hancurkan kesemuanya. Campur dengan susu segar secukupnya. Oleskan pada wajah dan leher selama 15 minit. Bilas dengan air bersih apabila sudah kering.

Okey la korang...tu sahaja tips untuk malam nie...jom sama-sama kita amalkan untuk kulit sihat berseri...jumpa lagi ye...bye3x...^_^


Friday, March 29, 2013

Kelantan

Assalamualaikum w.b.t
hai3x semua...kemarin tyn pergi shopping2x dan jalan2x kat KELANTAN...bertolak dari pagi jumaat...sampai2x rumah pukul 12...lama jugak kan...bertolak dari kg pukul 8 pg dan sampai kat2x pukul 12 di RANTAU PANJANG...cuaca kt sana memang sgt panas..hussss...sampai nak hitam muka nie...ok, lepas tu shoping2x sampai la pukul 3...lepas tu bertolak pergi KOTA BHARU pulak...sampai kt kb, kteorg semayang dekat masjid yg dekat dgn pasar SITI KHADIJAH, (tak tau name ape masjid tu...hihi)...then, lepas siap2 solat n tukar2 baju semua...kteorg jalan2x kat sekitar kawasan tu...kat situ ade muzium kraftangan, istana lama raja dan banyak lagi...kalau pergi sana, memang 100% orang sana akan cakap kelantan kan, tapi alhamdulilah tyn boleh faham diorg cakap...tapi kawan tyn sorang tu tak faham bahasa kelantan...haha..tyn boleh faham pun sebab ada family jugak kat sana...okey la..tak nak cakap banyak sebab tak tahu nak cakap ape lagi...hahaha..let's see the picture...^_^ 


comel anak patung nie kan...mase kecil2 dulu, suka sangat main anak patung nie...anak patung nie la kak biehah beli untuk adik dia..:)

 haaa...ini dia Kak Biehah kite...(padahal sama umur je...ngeehhh..^_^)

dapat peluk je bear tu...nak beli kan tak cukup duit...cedihhh...:(

have a good day....^_^

haiishhh..panasnyerr..tengok dah hitam muke aku...-_-

"ayu dah datang"..tulah ayat yg disebut perempuan berpurdah tu..terkejut kteorg tiba2x dia datang jual kerepeknye.

kipas hello kitty yg comel...:)

haiii...sy ada kipas hello kitty (mengade-ngade)

nie my little sister yg cute..:)

with kak biehah...abaikan makcik2x yg kak belakang tu...haha

antara kipas tyn dan biehah, yg mana lagi comel??...

tyn yg pendek ke pintu tu yg terlampau tinggi??

bergambar kat pintu besar...(tak tahu name ape pintu tu..haha)

kekoyaan...hahaha

kat laman siti khadijah...:)

kak biehah wat peace cute dia...hehe

aku buat tarian ape tak tahu macam tu...haha

peace yoo...haha

tunjuk beg sekali...beg murah je...hehehe


my mom, and my little sister..:)

my mom and my little sister...:)

gambar-gambar kat bawah nie, korang tengok2 la...tyn malas nak komen...sebab terlalu banyak....hahaha...semua nie diambil dekat muzium kraftangan...^_^
















okey...selesai...thank you for leading your eyes to this blog...thanks a lot...jumpe di lain entry ye...bye3x
~Cik KemBum~



 
Welcome To CiK KemBuM DiarY - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.