Wednesday, February 27, 2013

Pantun Sahabat

Mawar Merah Mawar Putih,
Tetap Indah Walau Berduri,
Apa Khabar Duhai Sahabat,
Ku Menyapa Setulus Hati.

Bunga Mawar Terlihat Cantik,
Apalagi Yang Sedang Mekar,
Ku Harap Dirimu Sihat dan Baik,
Ada Masa Tolong Sampaikan Khabar.


Sunday, February 24, 2013

Memilih/Dipilih


Assalamulaikum w.b.t.
Ape khabar semua??..harap2  baik2 la ye..hari nie 25/2/2013, petang nie xade lab, so boleh relax2 sikit la lam bilik nie, sambil2 relax tu, tangan nie pun mengatal la duk klik situ, klik sini...klik2, terjumpa la 1 ayat yang agak menarik, dan boleh memotivasikan diri...jom lihat ayatnya kat bawah nie...

Kita hidup memiliki dua pilihan iaitu Memilih ataupun Dipilih.

Jika kamu Memilih, pilihlah yang Terbaik buat kamu.

Dan jika kamu Dipilih, maka jadilah yang Terbaik buatnya.

~Make Your Own Choice...thanks coz singah sini...bye2..Cik Kembum...^_^

Friday, February 15, 2013

♬ Aku Tak Berdaya ♬

Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi
Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan mukamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan mukamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta



Thursday, February 14, 2013

Al-Fatihah Untuk Dia

Assalamualaikum W.B.T & بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Salam Jumaat semua, hari nie dah seminggu 1 hari dia pergi...nak tahu sape?? dia ialah Farah Farhanah. Dia nie jiran kat umah tyn. Pada petang 26 RabiulAwal 1434 H Farah Farhanah telah kembali ke Rahmatullah إنا لله وإنا إليه راجعون. Dia seorang yg baik, comel dan sentiasa senyum walaupun tengah sakit. Walaupun tyn xrapat dgn dia tapi permergian dia tetap terasa. Mase kecik2 dulu kteorang pernah main same2, gurau same2, pernah main masak2 same2. Dia sakit dari kecik lagi. Hari tu tyn buke wall dia, dan tyn baca yg adik dia post kt wall dia pasal blog dia...rupanye dia ade blog, dan blog dia memang awesome...nie link dia.."http://farahfarhanahabdulrahman.blogspot.com"..yg nie pun blog dia.."http://keranaakusatu.blogspot.com"...sedih sgt bile bukak blog dia..dia cete macam...yg paling sedih pasal entry pada Jumaat,21 December 2012...tajuk entry "Tuhan, Tolong Jangan Matikan Aku, :')..nie link nyer.."http://farahfarhanahabdulrahman.blogspot.com/search?updated-max=2012-12-25T23:50:00-08:00&max-results=1&start=2&by-date=false" banyaknye impian dia tapi xtercapai...Allah lebih sayangkan dia...Semoga Allah mempermudahkan dan mengampuni segala dosa Allahyarham serta menempatkannya di kalangan orang-orang yg beriman...Aminnn...Jom kita same2 sedekahkan Al-fatihah untuk dia.



Thanks korang sebab sudi baca entry nie...jumpa di lain entry...bye2...^_^
 
Welcome To CiK KemBuM DiarY - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.